El Banc de Sang i Teixits culmina el castell de realitat augmentada en arribar a les 128.000 donacions en mig any

Dia Mundial del Donant de sang
  • El BST aconsegueix el repte proposat pel 14 de Juny; el Dia Mundial de les Persones Donants de Sang, i culmina el primer pilar casteller de realitat augmentada fet mai
  • El pilar, tintat del tot de vermell, és visible amb l’ajut del mòbil i un QR davant dels ajuntaments de Girona, Lleida i Tarragona i a la plaça Catalunya de Barcelona
  • Durant el 14J es faran donacions especials al Palau de la Generalitat, a Terrassa, Girona i Vilafranca, entre d’altres, amb la participació d’entitats com la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja
  • A Badalona, els donants podran provar per primera vegada unes ulleres de realitat virtual abans de la donació
  • Alguns ajuntaments se sumen al 14J i il·luminen les seves façanes de vermell pel 14J
  • A les portes de l’estiu, cal recordar que cada dia calen 1000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a Catalunya

El Banc de Sang i Teixits celebra el Dia Mundial de les Persones Donants de Sang el proper divendres 14 de juny amb la culminació d’un repte iniciat al mes de gener: arribar a les 128.000 donacions de sang en mig any i fer-ho visible a través d’un monument de realitat augmentada visible per a tots els ciutadans a les quatre capitals catalanes, com a símbol de la solidaritat col·lectiva.

Campanya 14 juny Dia Mundial dels Donants de Sang

Aquest monument es pot veure a través del mòbil escanejant un codi QR situat davant dels Ajuntaments de Girona, Tarragona i Lleida i a la plaça Catalunya de Barcelona. Des del mes de gener, el pilar casteller s’ha anat tenyint de vermell amb cada una de les donacions fetes des d’inici d’any, fins a culminar del tot l’objectiu amb 128.000 donacions, la meitat de les donacions anuals necessàries per cobrir les necessitats dels pacients. El pilar virtual, que s’emmarca en la campanya “Fer-ho entre tots és molt nostre” i és un símbol de l’esforç col·lectiu que representa la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors i és visible també per pantalla a la web www.donarsang.gencat.cat.

 

Donacions especials i reconeixement a donants i voluntaris

Enguany, hi ha previstos actes amb motiu del 14J durant tota la setmana i amb la participació d’entitats, ajuntaments i organitzacions d’arreu del territori. El dia començarà amb una campanya de donació especial al Palau de la Generalitat oberta a la ciutadania i amb la participació del president i dels membres del Govern que ho desitgin, i comptarà també amb d’altres celebracions especials com la cloenda de la Marató de Sang organitzada conjuntament amb la Creu Roja a Terrassa, i amb l’acte organitzat per la Federació Catalana de Donants de Sang a Vilafranca, junt amb els Castellers de Vilafranca que obren la seva seu a tota la ciutadania per a l’ocasió.

  • Palau de la Generalitat: Durant tot el dia (10h-19:30h) 14J campanya especial, amb parlaments al matí i presència del president de la Generalitat i la directora general del BST, Anna Millán.
  • Terrassa. 12h Cloenda Marató 1000 donacions organitzada per la Creu Roja i el BST, amb un acte de reconeixement a diversos ciutadans a la Masia Freixa, amb presència del director assistencial del BST Joan Ramon Grífols, el president de la Creu Roja i l’alcalde de Terrassa.
  • Vilafranca del Penedès: 18h Acte d’homenatge a donants a la seu dels Castellers de Vilafranca amb pilar i demostració i campanya de donació especial, organitzat per la Federació Catalana de Donants de Sang. Hi serà el director assistencial del BST, Joan Ramon Grífols, el director de la Federació, Albert Torra, i l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero.
  • Badalona (Hospital Municipal) Les persones que participin a la marató de donació de sang dimecres 12 de juny, de 9 a 20 hores, a l’Hospital Municipal de Badalona (HMB), podran emprar ulleres de realitat virtual per primera vegada, per relaxar-se abans de la fer la donació.
  • Girona. 11:30 h. Acte de presentació del pilar de realitat augmentada completat, amb alcalde, Lluc Salellas i representants del BST.

pilar de realitat augmentada Dia Mundial del donant de sangEl 14 J hi ha també campanyes de donació arreu de Catalunya: Barcelona, Lleida, La Roca del Vallès, Salou, Súria, Sant Pol de Mar, Vidreres, Vilafranca del Penedès, i als 12 hospitals amb seu del Banc de Sang on cada dia hi ha donació.

Façanes tenyides de vermell en solidaritat amb el 14J

Diversos municipis s’han sumat enguany a la tradicional crida d’il·luminar algun de les seves seus consistorials de vermell com a crida a la donació de sang i per celebrar el Dia Mundial del Donant. A Barcelona, el Palau de la Generalitat, l’Ajuntament, l’Anella Olímpica i el Palau Sant Jordi il·luminaran les seves façanes de vermell coincidint amb el Dia Mundial del Donant de Sang, el 14 de juny. S’han sumat també a la iniciativa els Ajuntaments Tarragona, Terrassa, Lleida, Badalona, Tortosa, Blanes, Mataró i Castelldefels, entre d’altres.

Cal mantenir el ritme de donacions especialment amb l’arribada de l’estiu

El BST recorda que a les portes de l’estiu, amb l’arribada de les vacances cal mantenir el ritme de donacions per fer front a la calor i el canvi de rutines. Aquest és un dels períodes on les donacions més baixen. ÉS per això que s’ha de tenir en compte que la sang caduca, i que cada dia calen 1000 donacions de sang per assegurar les necessitats dels malalts a tots els hospitals de Catalunya.