El Banc de Sang presenta el pilot d’una nova aplicació mòbil pels donants de sang

  • L’estrena es fa coincidint amb el Simpòsium Health & Wellness del Congrés de Telefonia Mòbil
  • Els donants podran provar la primera versió de l’app a la campanya de portal de l’Àngel
  • L’objectiu és millorar l’experiència de la donació

El Banc de Sang i Teixits (BST) presentarà aquest dimarts l’aplicació que està desenvolupant per millorar la donació. Just davant del Mobile World Centre s’instal·larà un bus de donació de sang des de les 9.30 hores on els donants podran testejar l’aplicació.

Segons les enquestes, un dels motius pels quals no es dóna més sang és la manca de temps, per això la nova eina està dirigida a fer més àgils els passos que s’han de fer abans de donar sang.

Així, una de les novetats que incorporarà la nova eina és la possibilitat de reservar hora en algun dels 12 hospitals amb centre de donació o en una de les 50 campanyes que s’organitzen cada setmana per tot el territori. D’aquesta manera es volen evitar cues en les hores amb més afluència de donants.

L’app també permetrà respondre el qüestionari previ a la donació d’una manera molt més ràpida, sense necessitat de paper i abans d’anar al punt de donació. A més, en cas que l’usuari tingui algun motiu que l’impedeixi donar sang, com ara haver-se fet un tatuatge en els 4 darrers mesos, l’app l’avisarà i evitarà que es desplaci innecessàriament.

La nova aplicació inclourà un perfil de l’usuari amb les darreres donacions de sang, geolocalitzarà les campanyes més properes i enviarà notifacions en cas que sigui necessari el grup sanguini de l’usuari.

Les aportacions que es recullin durant la jornada s’incorporaran a l’aplicació, que es preveu que estigui enllestida aquest estiu.

061 CatSalut Respon presenta la seva aplicació mòbil
El Servei d’Emergències Mèdiques compartirà espai amb el Banc de Sang i difondrà l’aplicació 061CatSalut Respon, que té l’objectiu d’apropar i facilitar l’accessibilitat del ciutadà al sistema públic de Salut, segons explica al seu web.