Busquem 10.000 donants durant la Marató de Catalunya

Marató 2018

“Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Amb aquesta idea el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra de l’11 al 18 de gener als principals hospitals. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i normalitzar així la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les festes de Nadal.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 11 i 12 de gener es podrà donar sang per primera vegada a l’edifici modernista Casa de les Punxes de Barcelona, que ha habilitat un dels pisos perquè s’hi pugui fer la donació.

Concerts silenciosos per als donants

Durant la Marató, es podrà donar sang escoltant una música especialment preparada per a l’ocasió. A la Casa de les Punxes, els dies 11 i 12 hi haurà DJ’s de renom que “punxaran” música per als donants, en el que s’anomenen “concerts silenciosos”. Els DJ punxaran la música, que els donants podran escoltar amb auriculars durant la donació. Als hospitals, es podrà connectar amb la música que s’emet a la Casa de les Punxes a través de Facebook. A més, durant la resta de la setmana, hi haurà llistes musicals especialment preparades per als donants als hospitals.

Sigues #sangfluencer, des de les xarxes socials a l’ascensor de casa

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Reserva hora

Des del web maratodonants.cat es pot reservar hora per donar sang aquests dies i també es pot compartir el missatge de la campanya amb seguidors a les xarxes socials, al WhatsApp o contactes de correu electrònic. La reserva d’hora per donar sang no és imprescindible; és només una manera de facilitar la donació