Infermers i infermeres del Banc de Sang mostren la seva tasca a les xarxes en el seu Dia Mundial

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Infermeria dissabte 12 de maig, un grup d’infermers i infermeres del Banc de sang donen visibilitat a la seva tasca a través de les xarxes socials. El Banc de Sang vol reconèixer així aquest col·lectiu tan imprescindible en la donació de sang que està integrat per un total de 250 professionals, un 84% dones i un 16% homes. Tots ells treballen als diferents Bancs de Sang que hi ha a diversos hospitals de Catalunya i en tots els autobusos i campanyes de recollida de sang.

Amb l’expressió anglosaxona “I am IN” (M’hi apunto!), aquest grup d’infermers i infermeres explicaran moments viscuts en la seva feina i sobre la donació de sang a @donarsang (al Twitter, Facebook i Instagram) dissabte durant tot el dia. Volen donar visibilitat així el seu compromís amb la donació de sang altruista, i alhora, mostrar el seu orgull de formar part del col·lectiu d’infermeria.

Explicaran anècdotes i moments curiosos viscuts a una sala de donació, i faran difusió de la vital importància que té la seva feina en un sistema que necessita promoció constant per aconseguir les 1.000 donacions de sang que són necessàries diàriament a Catalunya.

Podreu conèixer aquests protagonistes del Dia Mundial de la Infermeria i els seus missatges a les xarxes socials del Banc de Sang i seguint l’etiqueta #IamIN i la genèrica #DiaMundialInfermeria.

 

Mònica Romero

12 anys treballant al BST

“El que sempre recordo és quan anem amb la unitat mòbil. Depèn del lloc on posem l’autobús, entra gent pensant-se que anem direcció La Roca Village”.

“ Sovint quan realitzem campanyes als centres educatius, m’he trobat a nens que m’han agafat de la bata cridant que no punxés a la seva mare o pare!”.

T’has de posar a la pell de l’altre. Es tracta de tenir empatia. I per molt que el qüestionari faci mandra omplir-lo, és necessari fer-ho per saber quins canvis s’han produït a la teva vida, el temps passa molt ràpid.”

Teresa Vico

25 anys treballant al BST

“Sempre que anem a escoles penses que no et preguntaran res, però els nens sempre et sorprenen. Tenen molta curiositat i així ho mostren amb els seus dibuixos”.

“Si hi ha gent que rep sang, és perquè hi ha gent que en dona. Hi ha gent molt valenta que no valora que el gest que està fent és molt important.”

Sònia Muñoz

19 anys treballant al BST

“En una campanya de donació a una universitat, em va venir un noi i un cop estirat a la camilla em va dir: abans de punxar-me vull veure l’agulla. Li vaig ensenyar l’agulla i va marxar”.

“Segur que al llarg de tot el dia tenim una estona per ajudar als altres”

Cristina Prieto

8 anys treballant al BST

“La millor experiència que recordo va ser punxar al meu pare,  s’ha de dir que va ser un molt bon donant”.

“L’acte altruista sempre crida l’atenció dels altres. No em ve al cap un acció més solidaria envers una altra persona que donar sang”

Francisco Barba

18 anys treballant al BST

“Al final et quedes amb els moments amb els teus companys. Són moltes hores i entre bromes i històries sempre t’acaba traient un somriure”.

“És una cosa molt normal. La gent no és conscient que amb un moment pots ajudar a moltes persones.”

Enric Vall-Llobera

3 anys treballant al BST

“Sempre recordaré quan vam anar amb el autobús a fer campanya al meu barri, vaig punxar gent coneguda, fins i tot al meu sogre”.

“Amb un familiar és molt més fàcil començar la roda de la donació. Si hi ha un primer donat  amb la tireta al braç, la gent li crida  l’atenció i el ‘boca a boca’ és molt més fàcil.”

Susana Díaz del Río

31 anys treballant al BST

“L’altre dia al autobús va venir a donar sang un noi que feia 18 anys. Era la primera cosa que feia el dia del seu aniversari”.

“La sang no es fabrica, necessitem donants per seguir endavant”

Paqui Morales

22 anys treballant al BST

“Un dia arribant al Banc de Sang del Clínic em vaig trobar un donant caminant. Al pal on hi va normalment el suro hi havia una bossa de sang, li estaven transfonent”.

“Qualsevol de nosaltres pot necessitar una bossa de sang, en el moment més imprevist. Per superar-ho cal donar.”

Berta Folguera

6 mesos treballant al BST

“Fent la ronda per les sales de l’hospital, un pacient em va demanar si em podia venir a visitar. L’endemà es va presentar i em va agrair el servei i el tracte que li havíem donat”.

“Vivim en un món molt egoïsta. Si no ens ajudem els uns als altres, no avançem. Donar sang és una manera molt bonica d’ajudar als altres.”

Gemma Viche

16 anys treballant al BST

“Sempre hi ha donants molt freqüents, que cada vegada que venen sembla que t’han de posar l’estora vermella i fer-te una reverència”.

“Tranquil·litat i bon rollo. S’han de sentir com a casa i els has de tractar de la millor manera possible.”