Arxiu de notícies

Dimecres, 21 de de maig de 2008

21/05/2008 Deu dels disset directors territorials de la Generalitat donen sang al BST. Dr. Josep Trueta

Ahir el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i altres nou directors dels serveis territorials de la Generalitat van donar sang al banc de Girona en motiu de la reunió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial, celebrada a l'Hospital Dr. Josep Trueta, on s'ubica el nostre centre.

Seguidament, Martinoy i Marta Pedrerol, delegada de Salut, van fer públiques les dades de donació de sang del 2007 a les comarques gironines.

Els portaveus van destacar que la regió sanitària de Girona va registrar durant el 2007 un total de 36.413 donacions, 797 més que l'any anterior.

El Baix Empordà va ser la comarca amb un índex més baix de donacions (40 per 1.000 hab.), mentre que la Garrotxa va ser la que va presentar l'índex més elevat (amb prop de 70 per 1.000 hab.).

El cap del centre de Girona, Joan Profitós, va assenyalar que un dels principals problemes és la manca de fidelització, i que molts gironins només donen sang a les campanyes dels seus municipis.

Per la seva banda, la delegada de Salut va insistir en no "abaixar al guàrdia" tot i que fa més d'un any i mig que no hi ha problemes per manca de sang.

Comparteix

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin