Arxiu de notícies

Divendres, 7 de de març de 2008

07/03/2008 Un any 2007 marcat per l’estabilitat en la donació de sang

Ahir dia 6 de març va tenir lloc a les instal•lacions centrals del BST la roda de premsa per difondre la valoració de la donació de sang a Catalunya durant el 2007 i exposar els objectius per al 2008.

La idea més rellevant va ser l’estabilitat en els nivells de sang durant tot l’any, a partir de treballar en la donació com a hàbit i acte de civisme i solidaritat. Aquest equilibri va fer que no calgués cap crida excepcional, fins i tot durant els períodes festius d’estiu i Nadal.

També destaca el manteniment del creixement de la donació, el baix percentatge d’abandó i l’increment en el nombre de nous donants.

Com a objectius per a l'any vinent, cal recollir 286.000 donacions de sang i augmentar l'índex de freqüència de la donació (actualment de 1,5 vegades/any).

La consellera de Salut, Marina Geli, va presidir l’acte, juntament amb el director gerent del BST, Ramon Pau Pla, i Marc Ibars, President de les Federacions de Donadors de Sang de Catalunya.

A banda de la donació, també es va donar a conèixer els resultats d'un estudi d'opinió que ha realitzat el BST per identificar les necessitats, motivacions i grau de satisfacció dels donants.

Consulteu la nota de premsa adjunta.

Comparteix

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin